Over onze producten

Het verhaal achter Boavistacircular

Elke dag wordt ons milieu vervuild met tonnen afval, of het nu gaat om bakolie die afvoerleidingen verstopt of visnetten die in onze oceanen drijven. Dit afval produceert niet alleen giftige emissies, het veroorzaakt ook een aanzienlijke bedreiging voor de natuur. Daarom helpen we huishoudens om deel uit te maken van de oplossing en niet van de vervuiling, met milieuvriendelijke schoonmaakproducten en accessoires gemaakt van circulaire materialen. 

Milieuvriendelijke producten gemaakt van circulaire materialen

Afval van bakolie

Onze zepen bevatten gefilterde en gereinigde bakolie, bekend als gevaarlijk afval, om onjuiste verwijdering over de hele wereld te voorkomen.

Kokosnootschalen

Het transformeren van kokosnootschalen in producten met een uniek esthetisch tintje voorkomt het vrijkomen van schadelijke emissies in onze omgeving. 

Visnetten

Het reinigen van sponzen gemaakt van verloren of verlaten visnetten vermindert de vervuiling in onze oceanen en helpt het doden van onschuldig zeeleven te voorkomen

Geredde keramiek

Wij gebruiken kwaliteitskeramiek voor dode inventarissen om een ​​aantrekkelijk en toch praktisch zeepbakje te bieden voor onze milieuvriendelijke schoonmaakproducten.

Vaste afwasmiddel 

Onze handgemaakte vaste afwasmiddel is een alternatief om de noodzaak van plastic flessen te elimineren.

Volledig natuurlijk, biologisch afbreekbaar en geen geur van gebakken olie

Het is een multifunctionele zeep, perfect voor huishoudelijke reiniging in het algemeen. Ook mogelijk om uw vloeibare zeep te maken; rasp de zeep en voeg water toe.

Transparantie in de ingrediënten:

  • Afval frituurolie
  • Kokosnootolie
  • Natriumhydroxide
  • Water
  • Essentiële olie van citrusvruchten.

Eco-afwasmiddel

Onze Eco-afwasmiddel is kleinschaliger, naakter en veelzijdiger.


Met dezelfde formule en kracht als de grote broer Solid afwasmiddel in de terracotta kom, waardoor vet en vuil zeer goed worden verwijderd.
Deze zepen zijn een alternatief om onnodig plastic in uw huishouden en daarmee in ons milieu te elimineren.
Het is ook mogelijk om deze vaste zeep vloeibaar te maken door deze te raspen en er kokend water aan toe te voegen. Er zijn eindeloze toepassingen voor deze zeep. Het is echt een multifunctioneel product.

Zeepbakje van kokosnoot

Ons zeepbakje, gemaakt van kokosnootschalen, is een uitstekende combinatie met elke vaste zeep. Het natuurlijke ontwerp past in elke keuken of badkamer.
Het is een circulair product en wordt op ethische wijze met de hand gemaakt in Vietnam. Kokosnoot is een veelzijdige vrucht; Nadat het water en het vlees eruit zijn gehaald, kunnen de kokosvezels ook in veel verschillende producten en schelpen worden verwerkt. Maar als het niet opnieuw wordt gebruikt, wordt het meestal verbrand, waardoor schadelijke emissies ontstaan. Door deze ambachtslieden te steunen, kunnen we dit probleem omkeren. Door dit afval om te zetten in een zeepbakje van kokosnootschalen, een licht en volledig biologisch afbreekbaar product, blijven je zepen in natuurlijke vorm droog.

Bekijk hier hoe het gemaakt wordt

Gerecycleerde visnetspons

Deze sponzen worden met de hand genaaid door een groep vrouwen uit een arme gemeenschap in het zuiden van Brazilië, waardoor inkomsten worden gegenereerd en lokaal werk wordt ondersteund.

De spons is niet composteerbaar/biologisch afbreekbaar, maar gaat wel tien keer langer mee dan conventionele sponzen. Tot twee jaar. Hierdoor is het een veelzijdig product dat wordt gebruikt voor de afwas en algemene schoonmaak.

En door dit afval een nieuw leven te geven, voorkomen we dat het onze oceanen vervuilt en het leven in zee doodt.
Wil je zien hoe de sponzen worden gemaakt?
bekijk deze video

Keramische kom

Ook het navulbare recipiënt waar Boavista zeep van gemaakt wordt, is onderdeel van een circulair systeem; deze keramieken kom stond te koop bij een bekende kringloopwinkel hier in Nederland, Gideon Italiander. Het was onderdeel van een dode inventaris van het merk Zigg Zagg keuken.

Op zoek naar een sterke, eenvoudige en duurzame hervulbare container voor de zepen, vonden we bij Boavista een winnende combinatie. In plaats van nieuwe verpakkingen te produceren, gebruiken we een unieke, goede kwaliteit, vorm en materiaal die perfect bij de merkstijl past.


We kiezen voor keramiek op basis van terracotta klei, een aardewerksoort die een stukje natuur in onze keukens brengt, waterbestendig, duurzaam, veelzijdig en goed past in elke keuken.

Zeepnoot

Hoe kan een vrucht je kleding schoonmaken en nog veel meer? Zeepnoten zijn eigenlijk een gedroogde bes die bij contact met water saponine oplevert. Deze bessen worden al vele jaren gebruikt in Aziatische landen waar de Sapindus Mukorossi-boom groeit en zijn een natuurlijk alternatief voor alle chemicaliën die in wasmiddelen worden gebruikt.

Het is superzuinig omdat je maar een paar noten nodig hebt en je ze ongeveer 5 wasbeurten kunt hergebruiken.

Hoe gebruikt u Boavista Vaste afwasmiddel