Why recycle cooking oil?

Waarom frituurolie recyclen?

Zepen gemaakt van Recycle frituurolie: een ecologisch en economisch alternatief

Recycling bestaat uit het transformeren van gebruikte materiële voorwerpen in nieuwe consumptieproducten. Deze eis werd pas als essentieel voor de menselijke soort beschouwd nadat de talloze voordelen van deze concepten voor de planeet Aarde waren erkend.

Het milieu, dat al zwaar is aangevallen door de sociale en industriële ontwikkeling, vraagt ​​om acties die erop gericht zijn het milieu te behouden. Tot de materialen die risico's van milieuvervuiling met zich meebrengen en daarom speciale aandacht verdienen, behoren de oliën die worden gebruikt bij dompelfrituurprocessen

In woningen, industriële en commerciële instellingen over de hele wereld worden frituuroliën op grote schaal gebruikt voor voedselbereiding. Deze olie is echter een product met een vaste gebruiksduur, en het residu ervan, dat dagelijks in huizen, industrieën en instellingen wordt gegenereerd, wordt uiteindelijk direct in het water gedumpt, zoals rivieren, beken, of eenvoudigweg in gootstenen en toiletten, weggegooid ten onrechte naar waterbronnen gaan of op stortplaatsen worden gegooid, waardoor ze een bestanddeel van het afval worden en de bodem en de atmosfeer vervuilen.


Het dumpen van frituurolie veroorzaakt aanzienlijke gevolgen voor het milieu: verstopping van het rioleringsnetwerk en het slecht functioneren van de waterzuiveringsstations.

Hoewel onderzoekers al hebben aangetoond dat een liter bakolie die in het water terechtkomt ongeveer een miljoen liter water vervuilt, zijn milieuactivisten het er nu pas over eens dat er geen ideaal productverwijderingsmodel bestaat, maar dat alternatieven voor hergebruik ervan door middel van recycling de oplossing zijn om te voorkomen milieuproblemen.

De productie van hars voor verf, zeep, wasmiddel, wasverzachter, zeep, glycerine, veevoer, biodiesel, smeermiddel voor auto's en landbouwmachines, enz., zijn enkele van de belangrijkste alternatieven voor mogelijk hergebruik van oliën uit frituurprocessen. Het gebruik ervan als grondstof bij de handgemaakte zeepproductie kan echter als het eenvoudigste van de andere recyclingprocessen worden beschouwd.

Hier in Amsterdam zijn er ongeveer 2500 punten met frituurolie-afgiftepunten. U kunt het punt vinden dat het dichtst bij uw huis ligt

https://www.frituurvetrecyclehet.nl/waar-inleveren/

Of neem gewoon contact met ons op, dan kunnen we een ophaalafspraak regelen.

Boavistacircular heeft 85 liter gebruikte frituurolie gerecycled; we zijn van plan veel meer te recyclen, samen kunnen we bewustzijn creëren en onze negatieve impact op de aarde helpen verminderen.

Sluit je bij ons aan bij dit project

Bron:

Revista Eletrônica em Gestão, Educação e Tecnologia Ambiental Santa Maria, v. 19, n. 3, set-dez 2015, p. 881-890

Revista do Centro de Ciências Naturais en Exatas – UFSM

ISSN : 22361170Terug naar blog